Domeinnamen

Naamservers v|e domein updaten

Eigenlijk zijn er veel mensen die het onderscheid niet kunnen maken tussen de domeinnaam en de website. Zoals u weet is de domeinnaam enkel de naam/ het adres dat verwijst naar de plek waar de content gevonden kan worden. De content zelf wordt geüpload naar uw hosting ruimte. Indien uw domeinnaam registratie en uw hosting pakket bij dezelfde provider berusten, dan wordt de koppeling meestal automatisch uitgevoerd. Maar wanneer het verschillende providers zijn, dan moet u zelf de domeinnaam koppelen aan het hosting pakket. Dat doet u door de gegevens over de nameservers op te halen die gebruikt worden voor het hostingpakket, en die in te stellen bij de provider waar uw domeinnaam geregistreerd is.

Bij ons kunt u uw nameservers wijzigen en uw domeinnaam laten doorverwijzen op volgende wijze:

 1. Log in op uw my rs-host controlepaneel .

 2. Ga naar het horizontaal menu bovenaan, klik op 'Mijn producten'.

  Mijn producten

 3. Zoek in het menu naar 'Mijn domeinnamen' en klik erop.

 4. Zoek de domeinnaam waarmee u wil werken en klik op 'Beheer'.

  Mijn domeinnamen

 5. U ziet nu een overzicht met de Vervaldatum, de contactpersonen gekoppeld aan uw domeinnaam en de nameservers. Om de nameservers te wijzigen klikt u op het verticaal menu links en kiest u 'Nameservers'.

  Domein details

 6. Om aangepaste nameservers in te vullen, vinkt u het vak aan naast 'Andere nameservers'.

 7. Vul de nameservers van uw hosting provider in en klik op 'Nameservers Opslaan'.

  Name Servers

 8. Er is even tijd nodig om de wijziging te laten doordringen.

 9. Tip: U kunt uw nameservers hier controleren: http://who.is/dns/

 

on vrijdag april 13 by ine

Transfer .FR

Om uw .fr domeinnaam naar rs-host te verhuizen, is een autorisatiecode vereist. Deze autorisatiecode kunt u bij uw huidige agent bekomen. Van zodra u deze autorisatiecode heeft, dient u deze te bezorgen aan --> https://www.rs-host.eu/index.php/contact opdat zij de transfer kunnen opstarten.De transfer kan tot 15 dagen duren vooraleer deze voltooid is.

on vrijdag april 13 by ine

Transfer .be

Opgelet: U kunt enkel de transfer van een .be domeinnaam aanvragen indien u de eigenaar bent van deze domeinnaam, of indien u de toestemming heeft van de eigenaar van deze domeinnaam.

Om uw .be domeinnaam naar rs-host te verhuizen, dient u allereerst een bestelling bij ons te plaatsen. Na ontvangst van uw betaling wordt de transfer automatisch opgestart. Er zal dan een e-mail verzonden worden naar het e-mailadres van de domeinnaamhouder. Deze e-mail is afkomstig van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Via deze e-mail kunt u de transfer bevestigen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunt u steeds de autorisatiecode doorsturen naar -->https://www.rs-host.eu/index.php/contact , teneinde de transfer af te kunnen ronden.

Indien het e-mailadres van de domeinnaamhouder niet langer bestaande is, dient uw huidige agent dit aan te passen.

Hou er rekening mee dat de autorisatiecode van een .be domeinnaam slechts 7 dagen geldig is.

on vrijdag april 13 by ine

Transfer .de

Om uw .de domeinnaam naar my rs-host te verhuizen, is een autorisatiecode vereist. Deze autorisatiecode kunt u bij uw huidige agent bekomen. De transfer kan tot 6 werkdagen duren vooraleer deze voltooid is.

on vrijdag april 13 by ine

Transfer .nl

Om uw .nl domeinnaam naar my rs-host te verhuizen, is een autorisatiecode vereist. Deze autorisatiecode kunt u bij uw huidige agent bekomen. Van zodra u deze autorisatiecode heeft, dient u deze te bezorgen via --> https://www.rs-host.eu/index.php/contact opdat zij de transfer kunnen voltooien.

on vrijdag april 13 by ine

Transfer .com , .org , .net , .biz , .info

Alvorens wij deze transfer kunnen opstarten dient u 2 acties te ondernemen die vastgelegd zijn in de voorwaarden voor het transfereren van domeinnamen met de extenties .com; .net; .org; .biz en .info.

De eerste actie die moet ondernomen worden is het UNLOCKEN van uw domeinnaam. Deze actie dient u specifiek aan uw huidige agent aan te vragen omdat enkel deze partij de mogelijkheid bezit om deze actie door te voeren.

De tweede actie is het doorsturen van de AUTHORISATION KEY naar --> https://www.rs-host.eu/index.php/contact . Deze authorisation key kunt u enkel bekomen bij uw huidige agent. Deze agent dient u deze key door te sturen, waarna u deze kan doorsturen naar bovenstaande link.

Deze twee acties zijn noodzakelijk voor het opstarten van de transfer van uw domeinnaam, zonder beide acties kan uw domeinnaam niet getransfereerd worden naar rs-host.

Zodra rs-host de authorisation key ontvangt van u, starten wij de transfer van uw domeinnaam op. Hierbij wordt er een email verstuurd naar het administratieve contact ter goedkeuring van de transfer. De goedkeuring dient binnen vijf dagen te gebeuren, zo niet zal de transfer falen. Zodra de goedkeuring gebeurd is, zal de transfer binnen maximaal 7 dagen afgerond zijn.

Indien het emailadres van het administratieve contact niet correct blijkt te zijn, dient u opnieuw uw huidige agent te contacteren. Deze dient dit emailadres dan aan te passen naar een werkend emailadres zodat u de goedkeuring kan geven voor deze transfer.

Zodra de transfer naar de diensten van rs-host is afgerond krijgt u van ons hiervan de bevestiging.

on vrijdag april 13 by ine

Domeinnaam wijzigen

Het is technisch niet mogelijk een domeinnaam te wijzigen.

Als u echter een webspace hebt en u wil de domeinnaam veranderen, kan u de nieuwe naam aanvragen via onze website. Als u ons dan ook een opzegging bezorgt voor de huidige domeinnaam, kunnen deze naast mekaar lopen op uw webspace. Op die manier betaalt u enkel de domeinregistratie en vervalt uw huidige domeinnaam.

on vrijdag april 13 by ine

Werking van een nieuw verificatieproces

Verlies uw domeinnaam niet! Een belangrijk bericht voor alle houders van een generieke domeinnaam zoals .com, .net of .guru. Voortaan is een geldig e-mailadres essentieel om uw domeinnaam te behouden.

Er is (wordt) mogelijk actie van u verwacht, dus lees zorgvuldig de instructies in dit blogbericht en in de e-mail die u ontvangt.

Domain names

ICANN (de organisatie die de generieke domeinnamen wereldwijd beheert) introduceerde op 21 juli 2014 een nieuw verificatieproces voor e-mailadressen, en dat voor alle generieke domeinnamen zoals .com, .net, .info en voor de vele nieuwe gTLD's zoals .gent, .hotel of .immo. Deze procedure is dus niet van toepassing op landdomeinnamen zoals .be, .nl of .es.

Hoe werkt het?

U krijgt automatisch een e-mail met een link waarop u binnen de 15 dagen moet klikken als bevestiging dat uw e-mailadres correct is. Reageert u niet binnen de 12 dagen, dan ontvangt u een herinnering. U heeft dan nog 3 dagen tijd om te reageren.

Wanneer ontvangt u deze e-mail?

 • Wanneer u een nieuwe domeinnaam registreert of een bestaande domeinnamen transfereert met nog niet geverifieerde contactgegevens.
 • Wanneer u de gegevens van een bestaande domeinnaam (adres, telefoonnummer, enz.) wijzigt.

Opmerking: Zodra uw mailadres bevestigd is, zal u geen verificatiemails meer ontvangen, zelfs als u nieuwe generieke domeinnamen registreert.

Wat gebeurt er als u niet valideert?

 • De domeinnaam zelf blijft geregistreerd, maar vervalt automatisch op de normale vervaldatum (AutoExpire).
 • De domeinnaam zal niet meer werken maar zal doorverwijzen naar een pagina waarop vermeld staat dat de domeinnaam tijdelijk geschorst is in afwachting van de verificatieprocedure.

U zal per e-mail op de hoogte gebracht worden van de schorsing van de domeinnaam.

De link die in de e-mails staat blijft actief tot de vervaldag van de domeinnaam. U kunt dus tot aan de gewone vervaldag op elk moment uw domeinnaam reactiveren via deze link.

Belangrijk!

Alle domeinen die bij het niet geverifieerde e-mailadres behoren worden eveneens geschorst! Het is dus van het grootste belang dat u onmiddellijk op de verificatieprocedure reageert.

on vrijdag april 13 by ine

Getransfereerd naar rs-host

Bent u de eigenaar (Registrant) van een domeinnaam, dan bezit u de rechten om die domeinnaam te gebruiken. U kunt dan een website maken en de naam gebruiken als het adres ervan, of e-mailadressen aanmaken voor de domeinnaam en communiceren onder die naam. De registrant wordt vaak ook de licentiehouder genoemd, omdat u een domeinnaam nooit echt kunt bezitten: u reserveert hem enkel voor een bepaalde periode.

Als registrant hebt u ook het recht om een registrar te kiezen - de provider van uw domeinnaam.

 1. Welke diensten verleent een domeinnaam registrar?

  • De registrar bepaalt de prijs voor het registreren, vernieuwen en herstellen (vernieuwing na vervaldag) van domeinnamen.
  • De registrar kan name servers voor de domeinnaam toewijzen, de details van de eigenaar van de domeinnaam wijzigen, enz. Vaak zal de registrar een controlepaneel bieden waar de gebruiker deze instellingen rechtstreeks kan configureren.
 2. Waarom zou ik mijn domeinnaam willen overdragen?

  • Uw nieuwe registrar zou betere support kunnen bieden of / en meer mogelijkheden, of een betere prijs.
  • U zou uw verschillende domeinnamen bij één en dezelfde registrar willen onderbrengen om het beheer ervan te vereenvoudigen en efficiëntere support te krijgen.
  • Sommige mensen verkiezen dat hun domeinnamen beheerd worden door hetzelfde bedrijf dat ook optreedt als hun hosting provider. Verticale integratie betekent een betere support omdat het support team niet afhangt van andere providers voor de nodige wijzigingen of om essentiële informatie te verkrijgen.

  Same company

  In deze afbeelding zijn registrar en hosting provider hetzelfde bedrijf

 3. Wat is de procedure voor de transfer of overdracht van een domeinnaam?

  U bestelt de transfer bij het bedrijf waarheen u wil verhuizen. Indien u uw domeinnaam wil overdragen naar Combell, dan kunt u de transfer bestellen via de s-host website of op my rs-host .

  • Ga naar Mijn Producten >> Domeinnamen.
  • Klik op de knop '+ Registreer een nieuwe domeinnaam'.
  • Op de volgende pagina, vult u, bij 'Domein Naam/Namen' de domeinnaam in die u wil overzetten.
  • Klik op de knop >'Controleer beschikbaarheid'.
  • Het system zal herkennen dat de domeinnaam al bestaat en zal een transfer voorstellen en geen registratie.
   • Hoe realiseert u de transfer van een .com, .net, .org, .biz of .info domeinnaam?
   • Hoe realiseert u de transfer van een .be domeinnaam?
   • Hoe realiseert u de transfer van een .fr domeinnaam?
   • Hoe realiseert u de transfer van een .de domeinnaam?
   • Hoe realiseert u de transfer van een .nl domeinnaam?
 4. De transfer is uitgevoerd. Wat nu?

  Nu moet u de DNS-setup van uw domeinnaam controleren.

  Het is belangrijk dat u beseft dat de transfer van een domeinnaam op zich de name servers of de DNS-instellingen voor dat domein niet verandert, tenzij u uitdrukkelijk vraagt om dat te doen. Dat is om een continuïteit te verzekeren. De transfer van de domeinnaam is eigenlijk puur een administratieve zaak, die geen onmiddellijke technische gevolgen heeft.

  Maar nu de domeinnaam behandeld wordt door rs-host, is er geen reden waarom de vorige provider de DNS-zone setup voor uw domein actief zou houden op zijn name servers. Uw eerste prioriteit is dan ook om de DNS-zone te configureren op de rs-host name servers.

  Wat is een DNS-zone?

  Een DNS-zone is als de pagina van een telefoonboek: het bevat een lijst namen, die geassocieerd worden met nummers. Een telefoonboek koppelt de namen van de mensen met hun telefoonnummer, omdat mensen het gemakkelijker vinden om namen te onthouden, in plaats van nummers. DNS werkt op gelijkaardige wijze: het verbindt domeinnamen zoals www.google.com, met IP-adressen zoals 216.58.212.206. De DNS-zone is een lijst met deze verbindingen voor een bepaald domein. Net zoals je alle mensen met dezelfde achternaam op één enkele pagina van jouw telefoonboek zou groeperen, worden de DNS-records, zoals ze genoemd worden, van een bepaalde domeinnaam gegroepeerd in de DNS-zone. Er bestaan verschillende DNS records, net zoals er verschillende soorten telefoonnummers bestaan (vaste lijnen, mobiele nummers, fax, enz.). Kort samengevat bestaan er:

  • A records
  • CNAME records
  • MX records
  • TXT records
  • SRV records

  Samen bepalen deze records welke server verantwoordelijk is voor het verwerken van de website en het mailverkeer voor dat domein. Zij moeten correct geconfigureerd worden vooraleer u ze gaat gebruiken. Doet u dat niet en activeert u de rs-host name servers voor uw domeinnaam, dan bestaat het gevaar dat u de e-mailfunctie uitschakelt en de website offline zet.

 5. Controleer uw DNS-instellingen

  Eerst de website. Het A record van de domeinnaam zou moeten verwijzen naar het IP-adres van de server waarop de hosting geplaatst is. Veronderstel dat de naam van uw website "ninefortwo.be" is. Dan zou u, idealiter, drie A records moeten configureren:

  1. Een voor het domein zelf, zodat mensen kunnen surfen naar http://ninefortwo.be
  2. Een voor het 'www'-subdomein, zodat mensen kunnen surfen naar http://www.ninefortwo.be
  3. Een voor het ftp-subdomein, zodat de webontwikkelaar het domein ftp.ninefortwo.be kan gebruiken als servernaam in zijn ftp client software.

  Elk van de drie zou moeten verwijzen naar het IP-adres van de hosting. Uw webontwikkelaar kan u het correcte IP-adres geven. Wil u de domeinnaam koppelen aan de hosting bij Combell, dan vindt u het IP-adres in het overzicht op het hosting controlepaneel:

  IP Address

  Een belangrijke uitzondering is dat, wanneer u een Windows hosting hebt bij Combell, de naam van de ftp-server altijd windowsftp.webhosting.be is. U moet dus in dit geval een A record aanmaken voor het ftp subdomein. U kan in plaats daarvan een CNAME record aanmaken als u dat verkiest.

  Indien u de bezoekers van de domeinnaam naar een andere website wil doorverwijzen, dan kunt u de webforwarding procedure gebruiken.

  Ten tweede, het e-mailverkeer. Het e-mailverkeerd wordt bepaald door de mx records. De standaard mx records voor Combell zijn:

  mx.mailprotect.be met een prioriteit van 10

  mx.backup.mailprotect.be met een prioriteit van 50

  Indien het e-mail verkeer voor uw domeinnaam verloopt via $BrandName$$ , dan kunt u de hierboven vermelde mx records zelf configureren. Let op! Zorg ervoor de u de nodige Exchange mailboxes (opnieuw) aanmaakt met hun aliassen en contacten of de Basic mailboxes met hun aliassen in My 

  Indien het e-mailverkeer voor uw domein behandeld wordt door rs-host, dan kunt u de bovengenoemde mx records configureren. Indien het e-mailverkeer behandeld wordt door een andere provider, zoals Microsoft Office 365 of Gmail, of een eigen mailserver, raadpleeg dan uw e-mail provider om de nodige DNS-records te verkrijgen die u nodig hebt om email te laten werken op uw domein. Zodra u de lijst met records gekregen hebt, kunt u die doorsturen naar --> https://www.rs-host.eu/index.php/contact en hen vragen om de records voor u te configureren.

 6. Uw content overzetten

  Nu is het moment aangebroken om de content van uw website vanuit de originele provider over te zetten naar rs-host. U kunt controleren of alles goed werkt door uw hosts bestanden te bewerken - Iets wat u zowel met Windows als Mac kunt doen.

  Hetzelfde geldt voor uw e-mail - de content zal niet automatisch van de ene provider naar de andere overgeplaatst worden. U moet daarom van uw mails een backup (export) maken zodat u klaar bent om ze te importeren zodra uw nameservers gewijzigd zijn en de nieuwe mailboxen werken (zie hieronder).

 7. Bewerk uw name servers.

  Zodra de DNS zone volledig geconfigureerd is op de rs-host nameservers, bent u klaar voor de laatste stap: uw name servers updaten. Deze stap sluit de transfer van de domeinnaam af.

  Hoe kan ik de name servers van een domein updaten?

  Geef deze laatste stap wel 24u de tijd om volledig verspreid te raken. Daarna zouden uw zopas overgezette domeinnaam en diensten volledig functioneel moeten zijn.

on vrijdag april 13 by ine

Info bekijken over eigenaar, licensee en registrant

De eigenaar / licensee / registrant van de domeinnaam is de persoon die geautoriseerd is om de domeinnaam te beheren. Hij kan de domeinnaam van de ene registrar naar de andere overzetten (transfer). Hij kan ook de nameservers wijzigen waardoor gewijzigd wordt naar welke content de domeinnaam verwijst. Om de controleren / wijzigen wie de licensee / eigenaar is van uw domeinnaam, volgt u onderstaande stappen:

 1. Log in op uw my rs-host controlepaneel .

 2. Ga naar het horizontaal menu bovenaan en klik op ‘Mijn producten’.

  Mijn producten

 3. Zoek in het menu naar ‘Mijn domeinnamen’ en klik erop.

 4. Zoek de domeinnaam waarmee u wil werken en klik op ‘Beheer’.

  Mijn domeinnamen

 5. U ziet nu een overzicht van de Vervaldatum, de contactpersonen gekoppeld aan uw domeinnaam en de nameservers. Om meer te weten te komen over de eigenaar / registrant van de domeinnaam, gaat u naar het verticaal menu links en klikt u op ‘Registrant’.

  Domeinnaam details


De Registrant (of Licentiehouder) is de rechtmatige eigenaar van de domeinnaam.

Wanneer u de naam van de eigenaar wijzigt, dan wordt dit beschouwd als een verhandeling. Dat is de reden waarom dit deel van de domeinnaaminformatie niet via het controlepaneel gewijzigd kan worden. Deze procedure verschilt voor elke TLD en wordt bepaald door de registry van dat bepaalde TLD. Let op: voor sommige domeinnamen moet u hiervoor eventueel een vergoeding betalen. Indien u het eigendom wil wijzigen, gelieve dan uw verzoek te zenden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ons activatieteam zal het verzoek bekijken en u de optie bieden die het best voor u geschikt is.

In de meeste gevallen kunt u kiezen tussen:

 • A: De wijziging meteen uitvoeren en er een vergoeding voor betalen

OF

 • B: De wijziging inplannen voor de volgende vernieuwing van de domeinnaam. Afhankelijk van het TLD kan deze optie kosteloos zijn.
on vrijdag april 13 by ine

Informatie ervan bekijken

Het kan verbazen, maar veel mensen kunnen geen onderscheid maken tussen de domeinnaam en de website. Zoals u weet is de domeinnaam enkel de naam / het adres waar de content gevonden kan worden.

De eigenlijke content zelf wordt geüpload naar uw hosting ruimte. De twee samen -domeinnaam en content- vormen samen de website. Om de informatie over uw domeinnaam te vinden, volgt u deze stappen:

 1. Log in op uw my rs-host controlepaneel .

 2. Ga naar het horizontaal menu bovenaan en klik op ‘Mijn producten’.

  Mijn producten

 3. Zoek in het menu ‘Mijn Domeinnamen’ en klik erop.

 4. Zoek de naam waarmee u wil werken en klik op ‘Beheer’.

  Mijn Domeinnamen

 5. U ziet nu een overzicht van de Vervaldatum, de contactpersonen die gekoppeld zijn aan uw domeinnaam, en de nameservers.

  Domein naam details

on vrijdag april 13 by ine

Transfercode opvragen

Als u uw domeinnaam naar een andere registrar wil verhuizen, heeft uw nieuwe registrar de transfercode nodig.
  Voor .BE-domeinnamen kan u de transfercode opvragen via de WebWhois van DNS.be

Voor al uw andere extensies kunt u de transfercodes opvragen via https://www.rs-host.eu/index.php/contact

on vrijdag april 13 by ine

Betekenis " registrar-lock"

Bij generische extensies zoals .COM en .NET is het mogelijk om de domeinnaam de status 'REGISTRAR-LOCK' te geven.

Dit houdt concreet in dat de domeinnaam niet kan verhuisd worden en bijgevolg is vastgezet bij de huidige registrar.

Dit is een probleem als u uw domeinnaam wil overdragen. Wanneer wij dit merken wordt u hiervan op de hoogte gesteld. Uw registrar kan deze lock gratis weghalen (aan de registrar zelf wordt tenminste hiervoor niets aangerekend).

We schakelen zelf ook de REGISTRAR-LOCK in bij het registreren van generische domeinextensies. Dit biedt de klant een zekere vorm van veiligheid in het eventueel roekeloos transfereren van uw domeinnaam. Wij halen deze lock op uw vraag dan ook kosteloos en binnen de 24 uur weg indien nodig.

on vrijdag april 13 by ine
© 2017 rs-host onderdeel van rs-data.com.

Please publish modules in offcanvas position.