Een Let's Encrypt SSL en wat het te bieden heeft

Let's Encrypt is een beveiligingsdienst die door verschillende grote IT-bedrijven ondersteund wordt zoals Google, Facebook, Cisco en Hewlett Packard Enterprise. Deze dienst biedt gratis SSL-certificaten aan. Het gebruik van SSL (Secure Socket Layer) waarborgt u dat uw verbinding beveiligd is wanneer u een bepaalde website bezoekt. Het zorgt ervoor dat de verbinding tussen de website en de gebruiker tijdens het surfen versleuteld wordt.

Het is de beheerder van de website die een dergelijk SSL-certificaat moet bezorgen, wat de beveiligde verbinding mogelijk maakt. Voorheen moest er voor dit certificaat betaald worden.

Bij Combell hebben wij onlangs de Let's Encrypt dienst ingevoerd voor alle Linux-gebruikers.

Wat zijn de voordelen voor mij?

  • Een betere beveiliging. De verbinding tussen gebruiker en server wordt versleuteld.
  • Geen "Onveilig" waarschuwing. Sommige browsers kunnen deze waarschuwing geven bij websites wanneer die niet beschermd zijn met SSL.
  • Een hogere SEO-ranking. Google heeft bevestigd dat een SSL-voorwaarde meespeelt in het ranking algoritme.
  • HTTP/2 comptabiliteit. Met een website, beschermd via SSL, kan u het HTTP/2 protocol gebruiken waardoor uw pagina's sneller en efficiënter laden.

Wat is er veranderd?

  • Let's Encrypt zal automatisch ingeschakeld worden voor uw account (enkel bij Linux-accounts), maar uw website zal NIET ingesteld zijn om die te gebruiken.
  • De HTTPS-versie van uw website zal aangemaakt worden wanneer u Let's Encrypt activeert, maar uw HTTP-versie zal ook nog werken. Maakt u standaard gebruik van HTTP, dan zal u de beveiligde versie van uw website niet gebruiken. Meer nog: u kan een waarschuwing krijgen voor duplicaat content. U moet naar de HTTPS-versie doorverwijzen zodat dit de enige overblijvende versie is. Dat kunt u zelf doen via onderstaande instructies (Wanneer u de doorverwijzing aanmaakt, moet u op 15-20 minuten rekenen vooraleer die effectief wordt.)
  • Maakt u gebruik van een premium (betaald) SSL-certificaat, en dat vervalt, dan zal uw site terugvallen op het Let's Encrypt certificaat, waardoor u blijft genieten van de voordelen van de SSL. (Uiteraard op voorwaarde dat Let's Encrypt geactiveerd is - zie instructies hieronder) Wat is er NIET veranderd?
  • Deze wijziging wordt standaard doorgevoerd en is volledig gratis.
  • U zal nog steeds een premium certificaat kunnen bestellen bij andere SSL-providers en die toepassen in uw My rs-host. Waarom zou u dat doen?
    • Premium SSL-certificaten bieden extra voordelen.
    • De adresbalk van de browser wordt groen gekleurd, wanneer de gebruiker uw site bezoekt, wat hem extra vertrouwen geeft.
    • Het certificaat wordt erkend door alle browsers, ook de oudere die niet langer door Let's Encrypt ondersteund worden.
    • SSL providers valideren informatie over de eigenaar en het bedrijf, wat de gebruiker er nog meer van verzekert dat de site veilig is.
  • Hebt u nu al een premium SSL-certificaat, dan kunt u dit blijven gebruiken.

Moet ik iets doen?

  • Wil u de voordelen van het SSL-certificaat niet benutten, dan moet u niets doen.
  • Let’s Encrypt is niet compatibel met Varnish. Wil u Let's Encrypt gebruiken, dan moet u Varnish eerst deactiveren.
  • Wil u uw Let's Encrypt certificaat gebruiken, dan moet u ervoor zorgen dat u expliciet uw website instelt om de HTTPS-versie te gebruiken, en niet de http-versie, op de voor uw website vereiste manier.

Hoe kan ik Let's Encrypt activeren?

  1. Ga naar Mijn Producten > Webhosting

    Web Hosting

  2. Zoek de account waarvoor u de SSL-bescherming wil activeren en klik op 'Hosting Details'.

    Hosting details

  3. Klik op het SSL-gedeelte in het paneel links om het SSL-beheer te openen.

    SSL

  4. Indien u geen diensten hebt die een conflict veroorzaken met uw gratis SSL (zoals Varnish), dan zal u hier een boodschap zien dat uw account klaar is voor de activering van Let's Encrypt. Klik op 'Details'.

  5. Zorg ervoor dat 'Let's Encrypt' en 'Auto Redirect' op AAN staan. Het kan tot 15 minuten duren vooraleer de wijziging effectief wordt.

    SSL

on donderdag april 12 by ine
© 2017 rs-host onderdeel van rs-data.com.

Please publish modules in offcanvas position.