Schermafdruk maken,opslaan en verzenden

Om een schermafdruk te maken kunnen Windows en Vista-gebruikers hun Knipprogrammal gebruiken. Met Knipporgramma kunt u een schermafdruk maken van een specifiek gedeelte van het scherm. Dit programma is standaard aanwezig in Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10.

  1. Om het programma te starten tikt u gewoon 'Snipping Tool' in het zoekvak.

    Type

  2. Klik op de tool in de lijst met suggesties om hem te openen. Er zal een venster open gaan.

    Snipping tool

  3. Klik op 'New'. U zal zien dat uw scherm verandert. Klik en sleep dit venster over het deel van uw scherm waarvan u een afdruk wil maken. Bent u tevreden van het geselecteerde gebied, laat dan los om de afbeelding aan te maken.

    New

    Select

  4. Deze afbeelding verschijnt in een nieuw venster. Klik bovenaan links in dat nieuwe venster op het icoon 'Save'.

    Save icon

  5. Nu kunt u uw bestand op de gewenste locatie opslaan. Blader gewoon naar de map van uw keuze en klik op de knop 'Save', onderaan rechts.

    Save

  6. Zoek nu in uw Verkenner naar het zopas gemaakte screenshot /schermafdruk. Klik rechts op het bestand om het via e-mail te verzenden. Kies de optie 'Send to' >> 'Mail recipient'.

    Send

  7. Hier kunt u nu ook de grootte van het bestand bepalen vooraleer u het aan de e-mail toevoegt. Klik op 'Attach' wanneer u klaar bent.

    Attach

  8. Er werd nu een nieuw e-mailvenster geopend. Uw bestand is al meteen aan uw mail toegevoegd. U kunt nu de geadresseerde en de onderwerplijn toevoegen, en de mail verzenden. Tip: Indien u de mail naar onze Helpdesk zendt, vermeld dan als geadresseerde: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    Attached

Hebt u nog geen mailprogramma geconfigureerd en kunt u op deze wijze nog geen mails verzenden, log dan in op Webmail en verzend het bestand van daaruit.

on zaterdag april 07 by ine

Om een schermafdruk te maken op uw iPhone en die per mail te verzenden, volgt u deze stappen:

  1. Om een schermafdruk te nemen, houdt u de 'Home' button ingedrukt en drukt u op de 'Sleep' knop op de zijkant. Uw scherm zal flitsen, en er wordt een afbeelding gemaakt die u in uw Foto's app vinden kunt.

    Photos app

  2. Open de Photos app en zoek uw schermafdruk.

    Screenshots

  3. Tik op de schermafdruk om hem te vergroten. Tik vervolgens op het Delen icoontje om de verschillende deel-opties te bekijken.

    Expanded

  4. Bovenaan uw scherm kunt u horizontaal doorheen uw afbeeldingen bladeren en verschillende afbeeldingen aantikken om die aan uw mail toe te voegen. Nadat u de gewenste schermafbeeldingen geselecteerd heeft, tikt u op het Mail icoontje om verder te gaan.

    Select

  5. Een nieuwe mailboodschap zal geopend worden, met de geselecteerde afbeeldingen reeds bijgevoegd. Voeg nu de geadresseerde toe, de gewenste tekst en een onderwerplijn, en klik op 'Stuur' om de boodschap te mailen. Tip: Indien u de mail naar onze Helpdesk verstuurt, gebruik dan als geadresseerde: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    Message

on zaterdag april 07 by ine

Om een schermafdruk van uw Android toestel te maken en die via e-mail te verzenden, volgt u deze stappen:

  1. Houd de aan/uit knop en de volume-naar-beneden knop tegelijkertijd enkele seconden ingedrukt.

    Screenshot

  2. Om het bestand te verzenden meteen nadat u de schermafdruk gemaakt hebt, trekt u het notificatiepaneel naar beneden. Tik op 'Delen' om het via e-mail te verzenden.

    Share

  3. U krijgt eerst verschillende opties te zien om het bestand te delen. Kies hieruit uw mail client.

    Options1

    Options2

  4. Uw schermafdruk is nu gekoppeld aan uw mail. U kunt de geadresseerde toevoegen en de onderwerplijn, en de mail verzenden. Tip: Indien u de mail naar onze Helpdesk verstuurt, gebruik dan als geadresseerde: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    Attached

  5. Bent u vergeten het bestand meteen te verzenden, dan kunt u het later nog terugvinden in uw 'Galerij', waar het bestand opgeslagen werd, in een aparte map met de naam 'Screenshot'.

    Gallery

    Screenshot

Hebt u nog geen mailprogramma geconfigureerd en kunt u op deze wijze nog geen mails verzenden, log dan in op Webmail en verzend het bestand van daaruit.

on zaterdag april 07 by ine

Om een schermafdruk te maken van een bepaald deel van uw scherm, volgt u deze stappen:

  1. Druk tegelijkertijd op Shift + Command + 4. De pointer verandert nu in een crosshair (kruis)

  2. Beweeg de crosshair naar waar u de schermafdruk wil laten beginnen, sleep dan om een gebied te selecteren. Bent u klaar, laat dan los om de schermafdruk te nemen.

    Pointer

    Screenshot2

  3. De schermafdruk wordt automatisch op uw bureelbald opgeslagen.

    Desktop2

  4. Om de schermafdruk per e-mail te verzenden, klikt u rechts op het bestand. Kies 'Delen' >> 'Mail'.

    Mail

  5. Er wordt nu een nieuw venster geopend. Uw bestand is al gekoppeld aan uw e-mail. U kunt nu de geadresseerde toevoegen en de onderwerplijn, en de mail verzenden. Tip: Indien u de mail naar onze Helpdesk verstuurt, gebruik dan als geadresseerde: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    Send

Hebt u nog geen mailprogramma geconfigureerd en kunt u op deze wijze nog geen mails verzenden, log dan in op Webmail en verzend het bestand van daaruit.

on zaterdag april 07 by ine
© 2017 rs-host onderdeel van rs-data.com.

Please publish modules in offcanvas position.