Creëren Openstack Linux instance en verbinding maken

Dit artikel zal u tonen hoe u een OpenStack virtuele machine kunt aanmaken vanuit het OpenStack controlepaneel.

 1. Klik op de link om in te loggen op uw OpenStack controlepaneel Kies de gewenste authenticatiemethode en klik op ‘Connect’.

  osp.combell.com

 2. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen. U kunt dezelfde details gebruiken als waarmee u inlogt op uw My Combell

  ControlPanelName

 3. U hebt het OpenStack controlepaneel geopend. Ga naar ‘Compute’ >> ‘Access & Security’.

  Dashboard

  Access & security

  Hier ziet u uw beveiligingsgroepen. Om de standaard groep te bewerken, klikt u op ‘Manage Rules’. Klik vervolgens op ‘Add Rule’. Dit zal een pop-up venster openen voor uw nieuwe regel.

  security groups

  Manage Rules

  Add Rule

  Dit zal een pop-up venster openen voor uw nieuwe regel. In deze fase zal u de http-poort toevoegen aan de beveiligingsgroep, zodat de content via een browser toegankelijk is. In uw pop-up venster laat u de standaard instellingen gewoon staan, en voegt u '80' toe bij de poort. Klik op ‘Add’ om af te ronden.

  Port 80

  U zal nu uw nieuwe regel in de lijst zijn, met de ‘HTTP’ tag. Zorg er wel voor dat poort 22 altijd open is (voor SSH-toegang). Voor webtoegang houdt u de poorten 443 (HTTPS) en 80 (HTTP) open. Om de server als mailserver te gebruiken hebt u 110, 143, 995, 993, 25, 465, 587 nodig. Om de instance te gebruiken als database server opent u de poort: 3306.

 4. Nu is het tijd om een SSH sleutelpaar aan te maken of te importeren, om met de server te kunnen communiceren. Ga naar ‘Compute’ >> ‘Access & Security’, en wissel vervolgens naar het tabblad ‘Key Pairs’ bovenaan.

  Access & security

  Key Pairs

 5. Om een SSH sleutelpaar aan te maken klikt u op ‘Create Key Pair’. Vul de naam van het paar in en klik op ‘Create Key Pair’ onderaan het pop-up venster. Nu zal een .pem bestand beginnen te downloaden - dat is uw private sleutel. Bewaar uw bestand op een veilige plek. Zorg ervoor dat u de permissies van het bestand wijzigt in 600.

  Create Key Pair

  Name + Create

  pem

 6. De derde stap van de voorbereiding is het toewijzen van een IP-adres. Ga naar ‘Compute’ >> ‘Access & Security’, en wissel vervolgens naar het tabblad bovenaan ‘Key Floating IPs’.

  Access & security

  Key Floating IPs

  Klik op ‘Allocate IP To Project’ omhet pop-up venster te openen. Daar wijst u vanuit de ‘Public’ pool een IP toe door gewoon te klikken op de button onderaan ‘Allocate IP’.

Nu kunt u uw virtuele machine aanmaken.

 1. Klik op ‘Compute’ >> ‘Instances’ en dan op ‘Launch Instance’.

  Instances

  Launch Instance

  Tip: Wanneer u in dit gedeelte slechts één keuze hebt voor uw instellingen, dan zal die voor u vooraf geselecteerd zijn. U moet er dan niet op klikken op het toe te voegen.

  1. Kies uw zone en klik op ‘Next’

   zone

  2. U bent nu in de afdeling ‘Sources’. Selecteer een OS voor uw instance via de '+' knop en klik weer op ‘Next’.

   Sources

  3. Bij 'Flavor' kiest u de schaal van de virtuele machine. Hebt u de capaciteit aangeduid die u nodig hebt, klik dan opnieuw op de '+' button en vervolgens op ‘Next’

   Flavor

  4. Bij ‘Networks’ selecteert u uw standaard Privaat netwerk .

   Networks

  5. Bij ‘Network Ports’ kunt u een IP-adres associëren met een poort.

   Network Ports

  6. Bij ‘Security Groups’ kunt u de groep filterregels beheren die gelden voor de instance. Wij hebben al iets voorbereid door Poort 80 toe te voegen aan de Standaard beveiligingsgroep.

   Security groups

  7. Bij ‘Key Pair’ moet u er zorg voor dragen dat het sleutelpaar dat u wil gebruiken, staat bij ‘Allocated’ en niet bij ‘Available’. OPGELET: Noteer dat deze stap niet optioneel is. Indien u niet minstens één sleutelpaar toewijst, dan hebt u op geen enkele manier toegang tot de instance. Met de originele instance kunt u connecteren met de instance en, indien nodig, extra publieke sleutels toevoegen via ./ssh.

   Key Pairs

  8. Bij ‘Configuration’ kan u de standard instellingen behouden.

   Configuration

  9. Bij ‘Metadata’ kan u de standard instellingen behouden.

   Metadata

 2. Klik op ‘Launch Instance’ onderaan de pop-up om uw virtuele machine aan te maken. Wacht een minuutje tot alles verwerkt is, en de machine is klaar om aan de slag te gaan.

  Launch Instance

  Spawning

 3. Klik op de pijl naast ‘Create Snapshot’ om het uitklapmenu te openen en klik vervolgens op ‘Associate Floating IP’. Selecteer het IP-adres dat u in de laatste voorbereidende stap toegevoegd had.

  Create Snapshot

  Associate Floating IP

 4. Nu kunt u connecteren met uw instance via SSH. Hiervoor typt u het volgende commando in, waarbij:

  Terminal

  Command

  • 'Key-directory' de plaats is waar uw private sleutel zich bevindt;
  • 'Private-key-name.pem' de naam is van uw private sleutelbestand;
  • de gebruikersnaam is: 'debian', 'centos' of 'ubuntu', afhankelijk van uw OS;
  • uw floating IP is: 111.111.111.111

   ssh -i Key-directory/private-key-name.pem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

on vrijdag april 13 by ine
© 2017 rs-host onderdeel van rs-data.com.

Please publish modules in offcanvas position.